Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Vinotéka - bílé víno, Sekt, šampaňské


Parametry

naše cena 799 Kč (31 EUR)

skladem
novinka



naše cena 6 962 Kč (273 EUR)

skladem
doprava zdarma



naše cena 370 Kč (15 EUR)

skladem



naše cena 2 188 Kč (86 EUR)

skladem
top produkt



naše cena 265 Kč (10 EUR)

skladem
akce



naše cena 265 Kč (10 EUR)

skladem
akce



naše cena 265 Kč (10 EUR)

skladem



naše cena 265 Kč (10 EUR)

skladem



naše cena 59 Kč (2 EUR)

skladem



naše cena 59 Kč (2 EUR)

skladem



naše cena 399 Kč (16 EUR)

skladem



naše cena 252 Kč (10 EUR)

skladem



naše cena 308 Kč (12 EUR)

skladem



naše cena 249 Kč (10 EUR)

skladem



naše cena 249 Kč (10 EUR)

skladem



naše cena 54 Kč (2 EUR)

skladem



naše cena 75 Kč (3 EUR)

skladem



naše cena 152 Kč (6 EUR)

skladem



naše cena 287 Kč (11 EUR)

skladem



naše cena 1 282 Kč (50 EUR)

skladem


Vinotéka - bílé víno, Sekt, šampaňské

Víno je alkoholický i nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů révy vinné. Slovo víno pochází z latinského vinum.

Bílé víno

Bílé víno je vyrobeno z bílých, růžových, červených, nebo modrých hroznů révy vinné. Při jeho výrobě se rmut (narušené slupky hroznů) ihned lisuje a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají matoliny. Bílým vínům vyrobených z červených nebo modrých hroznů se říká klaret.

Růžové víno

Růžové víno je vyrobeno z modrých hroznů bez nakvášení, u stolních vín šumivých a perlivých vín i ze směsi bílého a červeného vína.

Červené víno

Červené víno je vyrobené pouze z modrých hroznů (protože červené barvivo se nachází pouze v těchto odrůdách), a to nakvášením nebo jejich tepelným zpracováním. Při jeho výrobě se rmut nechá několik dní kvasit. Slupky tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty než u bílého vína. V červeném vínu jsou tak ve vyšší míře třísloviny a také léčivá látka resveratrol (ze slupek i z jadérek), který se vyskytuje i vbílém víně. Dva decilitry červeného vína obsahují 600 mikrogramů resveratrolu. Poslední výzkumy umožňují vyrábět červená vína s až 3x vyšším obsahem resveratrolu po jejich ozařování při dozrávání.

Sekt

Sekt či někdy také šumivé víno je označení alkoholického nápoje, které je vyráběno primárním či sekundárním kvašením vína a nebo moštu. Sekt je šumivý nápoj, který je skladován ve skleněných láhvích s korkovým a nebo plastovým uzávěrem, jenž je možné tlakem sektu vytlačit z láhve. Označení sekt je převzato z Německa, kde bylo používáno od 18. století. Název sekt je občas zaměňován s názvem šampaňské víno, kterým se ale mohou honosit pouze vína z oblasti francouzské oblasti Champagne. Od roku 1908 se totiž jedná o chráněnou značku.

Šampaňské

Šampaňské - Výraz „Champagne“ označuje šumivé víno ( šampaňské ) pocházející z přesně vymezeného stejnojmenného území v severovýchodní Francii. Region leží z velké části na křídovém podloží a je rozdělen na 5 základních oblastí: Montagne de Reims, Valée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne a Aube.