Itálie vína
Srdcem italského vinařství jeToskánsko, ale rozhodně není jedinou vinařskou oblastí produkující dobrá a kvalitní vína. Významnou vinařskou oblastí je i sever země, zejména kraj Piemont, kde se o pěstování vinné révy zasloužili v dávných dobách Etruskové. Ti zdokonalili techniky pěstování vína, které používali staří Řekové a Římané, a vinná réva se tak stala jednou z nejvýznamnějších plodin kraje. Brzy toto území pokryly vinice a víno se vyváželo i do mnoha středomořských oblastí. Vinná réva se též pěstuje jak na severovýchodě, tak na severozápadě „italské boty“, kde jsou rozšířená hlavně bílá, voňavá vína. Na jihu země se na špičce drží vinařství sicilské a kampánské. Nutno ovšem podotknout, že žádný z dvaceti italských regionů se – pokud jde o produkci vína – nenechá zahanbit. Podrobnosti na: https://www.radynacestu.cz/magazin/pruvodce-italskymi-viny/
Itálie
Itálie je proslavena svým vinařským uměním a je jedním z největších producentů vína na světě. Kvalitě vína přispívá především tradice stará tři tisíce let, rozmanitost odrůd a pestrá škála vín i oblastí. Vinice nalezneme takřka na celém území, od Alp na severu až po samý jih Sicílie, rozsáhlé hory a podhůří poskytují rozmanité klimatické a půdní podmínky pro pěstování révy. Na své si zde přijdou příznivci lehkých vín, ale i milovníci vín neuvěřitelně plných a komplexních. Mezi nejznámější italské vinařské oblasti patří Toscana, Piemonte, Veneto, Abruzzo, Sicilia nebo Trentino-Alto Adige. Nutno ovšem podotknout, že žádný z dvaceti italských regionů se, pokud jde o produkci vín, nenechá zahanbit.
kjhjgjhgjhgzugzugSrdcem italského vinařství jeToskánsko, ale rozhodně není jedinou vinařskou oblastí produkující dobrá a kvalitní vína. Významnou vinařskou oblastí je i sever země, zejména kraj Piemont, kde se o pěstování vinné révy zasloužili v dávných dobách Etruskové. Ti zdokonalili techniky pěstování vína, které používali staří Řekové a Římané, a vinná réva se tak stala jednou z nejvýznamnějších plodin kraje. Brzy toto území pokryly vinice a víno se vyváželo i do mnoha středomořských oblastí. Vinná réva se též pěstuje jak na severovýchodě, tak na severozápadě „italské boty“, kde jsou rozšířená hlavně bílá, voňavá vína. Na jihu země se na špičce drží vinařství sicilské a kampánské. Nutno ovšem podotknout, že žádný z dvaceti italských regionů se – pokud jde o produkci vína – nenechá zahanbit. Podrobnosti na: https://www.radynacestu.cz/magazin/pruvodce-italskymi-viny/
Srdcem italského vinařství jeToskánsko, ale rozhodně není jedinou vinařskou oblastí produkující dobrá a kvalitní vína. Významnou vinařskou oblastí je i sever země, zejména kraj Piemont, kde se o pěstování vinné révy zasloužili v dávných dobách Etruskové. Ti zdokonalili techniky pěstování vína, které používali staří Řekové a Římané, a vinná réva se tak stala jednou z nejvýznamnějších plodin kraje. Brzy toto území pokryly vinice a víno se vyváželo i do mnoha středomořských oblastí. Vinná réva se též pěstuje jak na severovýchodě, tak na severozápadě „italské boty“, kde jsou rozšířená hlavně bílá, voňavá vína. Na jihu země se na špičce drží vinařství sicilské a kampánské. Nutno ovšem podotknout, že žádný z dvaceti italských regionů se – pokud jde o produkci vína – nenechá zahanbit. Podrobnosti na: https://www.radynacestu.cz/magazin/pruvodce-italskymi-viny/