Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Brandy, Cognac - Rémy Martin, Hennessy, Metaxa


Parametry

naše cena 683 Kč (27 EUR)

skladem



naše cena 519 Kč (20 EUR)

skladem



naše cena 737 Kč (29 EUR)

skladem



naše cena 1 532 Kč (60 EUR)

skladem



naše cena 1 768 Kč (69 EUR)

skladem



naše cena 875 Kč (34 EUR)

skladem



naše cena 599 Kč (23 EUR)

skladem
novinka



naše cena 859 Kč (34 EUR)

vyprodáno



naše cena 776 Kč (30 EUR)

skladem



naše cena 2 030 Kč (80 EUR)

skladem



naše cena 977 Kč (38 EUR)

skladem
novinka



naše cena 1 063 Kč (42 EUR)

skladem



naše cena 2 745 Kč (108 EUR)

skladem



naše cena 10 833 Kč (425 EUR)

skladem
doprava zdarma



naše cena 1 942 Kč (76 EUR)

skladem



naše cena 875 Kč (34 EUR)

vyprodáno



naše cena 737 Kč (29 EUR)

skladem



naše cena 52 543 Kč (2 060 EUR)

skladem
doprava zdarma



naše cena 4 363 Kč (171 EUR)

skladem
doprava zdarma



naše cena 1 595 Kč (63 EUR)

skladem


Brandy, Cognac - Rémy Martin, Hennessy, Metaxa

Brandy - Vinná Pálenka (Esplendido, Metaxa)

Brandy (Esplendido, Metaxa) je obecné označení pro vinnou pálenku či vínovici. Nejznámější brandy pocházejí ze Španělska, Itálie nebo Řecka (Esplendido, Metaxa). Společným prvkem nápojů označených Brandy bývá většinou, že se nechávají dozrávat v sudech po sherry.

Koňak (cognac )

Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.

Rémy Martin

Rémy Martin je velmi luxusní cognac. Má zlatou, až jantarovou barvu. Ve vůni projevuje stopy kandovaného ovoce. Chuť je zaoblená a lahodná, plná, s příjemnou ostrostí. Rémy Martin V.S.O.P. je vyroben z vinných hroznů sklízených v oblastech Grand Champagne a Petite Champagne. Jen takový cognac smí užívat prestižní označení "Fine Champagne Cognac". Každý třetí V.S.O.P. cognac prodaný ve světě nese značku Rémy Martin.

Hennessy

Jas Hennessy & Co , nebo prostě Hennessy , je přední světový výrobcem koňaků se sídlem v Cognac , Francie . Dnes společnost Jas Hennessy & Co prodá asi 50 milionů lahví ročně na celém světě, nebo více než 40 procent Cognacu na světě, což Hannassy řadí na první místo světových výrobců Cognacu.

Metaxa

Metaxa je řecká pálenka, kterou poprvé připravil Spyros Metaxas v roce 1888. Je to směs brandy, koření, a vína. Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech. Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se předává z generace na generaci více než 100 let. Obsah alkoholu se pohybuje kolem 38 %.